Aukcja w Teatrze Kamienica

Ostatniego, marcowego dnia, w Teatrze Kamienica odbyło się wyjątkowe spotkanie.

W jednym miejscu zebrało się ponad 130 najważniejszych klientów PKO Banku Polskiego z regionu warszawskiego. Już przed rozpoczęciem uroczystości można było poczuć smak wielkiego świata. Goście kroczyli po czerwonym dywanie, a przy wejściu witali ich Jarosław Brzuzy (Dyrektor Regionu Bankowości Detalicznej), będący gospodarzem spotkania wraz z Ewą Dębowską (Dyrektorem ds. Sprzedaży).

O 18:45 zgasły światła, a na scenie pojawił się Pan Brzuzy w towarzystwie Pana Emiliana Kamińskiego, założyciela Fundacji ATUT i Teatru Kamienica. Po oficjalnym powitaniu gości odbył się legendarny spektakl komedii pt. „W obronie jaskiniowca”. Po brawurowym występie założyciela Teatru i gorącej owacji, goście zostali zaproszeni na uroczystą kolację.

Ważnym elementem wieczoru była licytacja na rzecz Fundacji ATUT, która działa przy Teatrze. Dzięki uprzejmości Fundacji PKO Banku Polskiego, organizatorom udało się pozyskać przedmioty aukcyjne: dwie monety z serii Malarze Świata – Monet i Dürer, jedną monetę z serii Bursztynowy Szlak, Zestaw Miniatur Polskich Monet Obiegowych od 1 gr do 5 zł, Skarbonkę PKO oraz buty Adidas 11pro z autografem Leo Messi’ego. Ponadto Teatr Kamienica podarował na licytację 4 podwójne pakiety kulturalne: zaproszenie na wybraną sztukę w połączeniu z uroczystą kolacją dla dwojga.

Cel aukcji był szczytny – pomoc najmłodszym. Pan Emilian, organizując co roku akcję „Dzień Uśmiechu”, wspiera dzieci z domu dziecka oraz pochodzące z ubogich rodzin. Dzieci mogą wtedy obejrzeć prawdziwą sztukę oraz wziąć udział w warsztatach teatralnych. Fundacja Atut zapewnia uczestnikom projektu całodobowe wyżywienie, co nie jest bez znaczenia.

Aukcja wzbudziła wiele emocji wśród zaproszonych gości. Świadczą o tym szczególnie licytowane buty, których cena wyjściowa wynosiła 2 000 zł. Ostatecznie nowy właściciel nabył buty za 19 000 zł! Fundacja ATUT działająca przy Teatrze Kamienica w wyniku licytacji przedmiotów wzbogaciła się o blisko 30 tys. PLN.

Teatr Kamienica zaimponował wszystkim zebranym gościom. Dekoracja i scenografia były wykonane wzorowo, a całości dopełniało eleganckie oświetlenie, które stworzyło odpowiedni nastrój. Wieczór przyniósł nie tylko radość na twarzach gości, ale również zaowocował wymierną pomocą na rzecz potrzebujących. Goście deklarowali, że wrócą do tego magicznego miejsca.