PAH zakończył kolejną edycję Programu Pomocy Repatriantom

Polska Akcja Humanitarna zakończyła kolejną edycję Programu Pomocy Repatriantom pt. „Dobry start w zasięgu ręki”. Dzięki wsparciu naszej Fundacji w 2012 r. program objął 170 beneficjentów przebywających na terytorium Polski, w tym repatriantów, Polaków ze Wschodu oraz ich rodziny. Beneficjenci mieli możliwość wzięcia udziału w kursach języka polskiego oraz języków obcych, kursach komputerowych, szkoleniach zawodowych, spotkaniach integracyjnych oraz skorzystać z poradnictwa zawodowego. W ramach działań został także zaktualizowany oraz wydrukowany podręcznik dla repatriantów i cudzoziemców „Polska dla Ciebie”. Cieszymy się, że możemy pomóc Polskiej Akcji Humanitarnej czynić świat lepszym, a dla beneficjentów Programu uczynić Polskę bardziej przyjazną.

Uczestnicy Projektu na wycieczce integracyjnej - Dobczyce 24.06.2012 r.