Zostań wolontariuszem Szlachetnej Paczki.

Pomóż potrzebującym.

Zapraszamy osoby o wrażliwym sercu, aby przyłączyły się do zespołu WOLONTARIUSZY SZLACHETNEJ PACZKI. Obdarowanym rodzinom wystarczy czasem jednorazowa pomoc, aby mogły poczuć się wartościowymi ludźmi i rozpocząć na nowo normalne życie.

Chcesz zostać Bohaterem Szlachetnej Paczki – zgłoś się http://www.szlachetnapaczka.pl/

Grzegorz Turnau jest już w tym projekcie.
W tym roku Fundacja PKO Banku Polskiego podjęła decyzję o zawiązaniu partnerstwa strategicznego ze Stowarzyszeniem Wiosna, które po raz 11 będzie realizować projekt Szlachetna Paczka.
Wszystkim, którzy nie słyszeli o projekcie lub nie pamiętają szczegółów przedstawiamy założenia:
  • Co to jest Szlachetna Paczka?
To system pomnażania dobra polegający na udzielaniu mądrej pomocy rodzinom dotkniętym biedą. Projekt prowadzony jest lokalnie przez cały rok, a finał przekazywania paczek ma miejsce na dwa tygodnie przed Świętami Bożego Narodzenia.
  • Skąd znamy potrzeby rodzin?
Zaangażowani w akcję Wolontariusze na podstawie otrzymanych informacji w środowisku lokalnym, udają się do domów rodzin, aby przeprowadzić wywiad bezpośredni i środowiskowy.
  • Jak można pomóc rodzinom?
Opisy rodzin zakwalifikowanych przez wolontariuszy trafiają do anonimowej bazy internetowej zamieszczonej na stronie internetowej projektu. Każda osoba jako potencjalny Darczyńca może wybrać z listy rodzinę i samodzielnie lub z własną rodziną, przyjaciółmi i kolegami z pracy, przygotować paczkę korzystając ze wskazówek na stronie internetowej.
  • Jak można zaangażować się w Szlachetną Paczkę?
1. Zgłosić się do roli Wolontariusza Szlachetnej Paczki poprzez stronę  http://www.szlachetnapaczka.pl/
2. Zaangażować się jako Darczyńca i samodzielnie lub wraz z innymi przygotować jedną świąteczną - Szlachetną Paczkę dedykowaną konkretnej rodzinie.

Jesteś nie zdecydowany? Potrzebujesz więcej informacji? Skontaktuj się z Fundacją.