Idea Wizja Misja Motto Zespół Fundacji Rada Programowa Statut i KRS Sprawozdanie 5lecie

Zespół Fundacji

Małgorzata Głębicka

Małgorzata Głębicka z wykształcenia jest humanistą – ukończyła Akademię Humanistyczną im. Gieysztora na kierunku administracja publiczna  oraz politologia, gdzie uzyskała tytuł magistra, ale swoje kwalifikacje poszerzyła również o studia związane z kontrolą i audytem na WSH im. Gieysztora w Pułtusku, a także na kierunkach: rachunkowość i finanse na Akademii Finansów w Warszawie oraz zarządzanie na Uniwersytecie Warszawskim.

Ma doświadczenie w branży finansowej oraz medialnej. Była związana z Polskim Radiem RDC oraz Radiem Kolor, gdzie koordynowała projekty dla kluczowych klientów stacji.

Ponad pięć lat pełniła funkcję dyrektora samorządowej instytucji kultury w podwarszawskiej Kobyłce, gdzie skutecznie realizowała projekty kulturalne angażując się w pracę społeczną na rzecz mieszkańców miasta.

W ostatnim czasie współpracowała z wieloma organizacjami pozarządowymi. Jest inicjatorką  i organizatorką akcji charytatywnych, projektów aktywizujących lokalną społeczność oraz działań na rzecz potrzebujących, także Polaków z Kresów wschodnich. Do pracy podchodzi z dużym zaangażowaniem, bez względu na pełnione funkcje. Jej motto brzmi: „Najważniejsza jest uczciwość i lojalność. Funkcje się miewa, dyrektorem się bywa ale człowiekiem należy być zawsze.”